EmailTwitterLinkedIn

 

Nieuwsberichten

Nieuwsbrief ontvangen?

De ODNL Academie verstuurt ca. 4 keer per jaar een nieuwsbrief. Wil je deze ook ontvangen? Klik dan hier

15-09-2023 Een traject met impact en de optimale leer/werk balans

Het binden en boeien van young professionals in een krappe arbeidsmarkt is een uitdaging. Tel daarbij op: enige onbekendheid en ‘the war on talent’. Daarmee lijkt het schier onmogelijk om jong talenten te werven. Met een nieuw opleidingsprogramma voor trainees pakten de Noordelijke Omgevingsdiensten samen de handschoen op, met succes! Lees hier het bericht. 

 

13-03-2023  Nieuw opleidingsprogramma voor trainees en young professionals

Samen met haar opleiders heeft de ODNL Academie in opdracht van de samenwerkende Noordelijke Omgevingsdiensten een nieuw programma samengesteld voor trainees en young professionals. Tijdens dit opleidingsprogramma worden zij klaargestoomd tot het zelfstandig uitvoeren van hun werkzaamheden met speciale focus op communicatieve vaardigheden en politieke sensitiviteit. Lees hier het bericht

 

30-01-2023 Eerste hbo module Circulaire Economie valt in de smaak

De ODNL Academie en Aeres Hogeschool Dronten hebben het afgelopen jaar de hbo module Circulaire Economie ontwikkeld. Inmiddels is de eerste module afgerond en zijn de eerste certificaten uitgereikt. Docent onderzoeker bij Aeres Hogeschool Peter Ramautarsing: “Je kunt niet als één organisatie circulair zijn, maar je hebt hiervoor partners in de keten nodig.” Lees hier het bericht.

 

10-06-2022 Landelijke juristendag een groot succes

Op donderdag 9 juni vond de landelijke juristendag plaats. Een dag door en voor juristen, georganiseerd door de ODNL Academie in samenwerking met OD Groningen, FUMO, OD Noord Holland Noord en de OFGV. “Er waren ruim 70 juristen aanwezig, we kunnen dus wel stellen dat de netwerkdag ook dit jaar weer zeer goed in de smaak viel”, aldus opleidingscoördinator David Frederiks. Lees hier het bericht. 

 

16-02-2022 Incompany cursus in de spotlights: Hamil 

Danny, toezichthouder bodem bij de Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV), volgt via de ODNL Academie de zogenoemde ‘Hamil-cursus’. Dit is een uitgebreide cursus voor toezichthouders, bestaande uit vier modules: milieurecht basis, milieukunde, handhavingscommunicatie en proces van toezicht en handhaving. De cursus wordt gegeven door ervaren docenten van de Bestuursacademie. “Ik volg deze cursus om te voldoen een de kwaliteitscriteria van een toezichthouder”, vertelt Danny. “De Hamil-cursus draagt inhoudelijk bij aan mijn kennis over bodemtoezicht, denk aan zaken zoals de verspreiding en verwijdering van bodemverontreiniging.” Lees hier het bericht

 

01-03-2022 ODNL Academie initieert unieke cursus Whvbz zwemwater

Eind maart organiseert de ODNL Academie de tweedaagse cursus ‘Whvbz zwemwater’. “Een cursus die toezichthouders leert de meest voorkomende waterbehandeling- en luchtbehandeling systemen te herkennen en analyseren”, aldus opleidingscoördinator David Frederiks. Vrij uniek, want in Nederland zijn geen andere cursussen te volgen rondom het onderwerp toezichthouden op de zwemwaterwetgeving. Frederiks: “Wij vinden het belangrijk om toezichthouders de kans te geven zich te ontwikkelen op dit vlak en daarom initieert de ODNL Academie de cursus Whvbz zwemwater. Je kunt je nog aanmelden!” Lees hier het bericht.

 

06-02-2022 Feest: de ODNL Academie bestaat 2 jaar!

Op 6 februari 2020 lanceerde Gérard Bouwman, destijds de voorzitter van Omgevingsdienst NL, de ODNL Academie. De academie bestond al langer onder de naam ‘Kenniscentrum OFGV’, maar kreeg een nieuwe naam en website om zo een meer landelijk gezicht te geven. Inmiddels zijn we twee jaar verder. “Een bewogen, maar bovenal succesvol en leerzame twee jaar”, concludeert opleidingscoördinator David Frederiks. We blikken terug! Lees het in dit artikel:  Feest: de ODNL Academie bestaat 2 jaar!