EmailTwitterLinkedIn

Nieuw opleidingsprogramma voor trainees en young professionals

Samen met haar opleiders heeft de ODNL Academie in opdracht van de samenwerkende Noordelijke Omgevingsdiensten een nieuw programma samengesteld voor trainees en young professionals. Tijdens dit opleidingsprogramma worden zij klaargestoomd tot het zelfstandig uitvoeren van hun werkzaamheden met speciale focus op communicatieve vaardigheden en politieke sensitiviteit.

De opleiding omvat een mix van kennistrainingen zoals de HAMIL, de basiscursus energie en soft (essential) skills opleidingen die worden afgewisseld met regelmatig terugkerende intervisiebijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten worden de deelnemers gecoacht in het ‘learning on the job’ gedeelte van het programma waarbij de trainees in het veld diverse ervaringen opdoen en deze met elkaar kunnen delen.

Landelijk lesprogramma

Het programma voor trainees en young professionals is in overleg met de Bestuursacademie, MOOVS, Pramoa, Adromi en Tenviro opgesteld en is in gebruik genomen door de samenwerkende Noordelijke Omgevingsdiensten (FUMO, OD Drenthe en OD Groningen). De opzet is zodanig goed ontvangen door de omgevingsdiensten dat dit opleidingsprogramma voortaan landelijk wordt aangeboden voor zowel toezicht en handhaving als vergunningsverlening.

Start in najaar 2023

De opleiding start in het najaar van 2023 als ‘open inschrijving’ voor omgevingsdiensten die niet direct over een groep deelnemers beschikken. Volgens opleidingscoördinator David Frederiks biedt dit een voordeel voor de deelnemers. “Zo hebben de young professionals van verschillende omgevingsdiensten de mogelijkheid om van elkaar te leren!”

Het nieuwe opleidingsprogramma is hier te bekijken.

Meer weten?

Heeft u een groep, wilt u een aanpassing in het programma of wilt u van gedachten wisselen over de opzet van het programma? We maken graag een afspraak met u. Neem gerust contact met ons op via opleidingen@ofgv.nl