EmailTwitterLinkedIn

 

Train de Trainer Omgevingswet mba

Wilt u ervoor zorgen dat alle medewerkers van omgevingsdiensten in Nederland in 2022 goed voorbereid aan de slag kunnen met de Omgevingswet op het gebied van milieu? En vindt u het leuk om u te ontwikkelen tot trainer? Meld u dan aan voor het Train de Trainer programma!

 

Dit traject heeft de ODNL Academie in coproductie met VNG,  Aan de Slag met de Omgevingswet en het Ministerie van Binnenlandse Zaken ontwikkeld.

Volg nieuwe Train de Trainer reeks online

Vanaf 2 november gaat de nieuwe reeks van het Train de Trainer traject van start. De ODNL Academie heeft het traject volledig digitaal ingericht: alle modules worden vanaf nu online gegeven. Ook wordt er gewerkt met een flexibele planning. Dit houdt in dat de deelnemers zelf de snelheid van hun traject bepalen.

Kick-off

Op woensdag 28 oktober (11.00 - 12.00 uur) organiseert de ODNL Academie een online kick-off waarin meer informatie wordt gedeeld over het nieuwe online traject en de aanmeldmogelijkheden. Ook worden de docenten tijdens dit startmoment voorgesteld. Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om bij deze kick-off aanwezig te zijn. Alle deelnemers die zich reeds voor het traject hebben aangemeld krijgen automatisch een uitnodiging. Wil je je voor de zekerheid opgeven, mail dan opleidingen@ofgv.nl.

Aanmelden traject

Hieronder een overzicht van de vijf te volgen modules inclusief de mogelijke data en tijdstippen.Via deze pagina kun je je aanmelden voor de verschillende modules.

Module 1Van oud naar nieuw
Module 2Begrip MbA en Omgevingsplan
Module 3Systematiek Bal en Instrumenten
Module 4.1Vergunningen. Meldingen en Overgangsrecht theorie
Module 4.2Vergunningen. Meldingen en Overgangsrecht praktijkgericht
Module 5.1Toezicht en Handhaving theorie
Module 5.2Toezicht en Handhaving praktijkgericht


Het traject

Medewerkers van omgevingsdiensten die diepgang zoeken in de wereld van de Omgevingswet en deze informatie ook graag willen verspreiden binnen de eigen omgevingsdienst, kunnen zich aanmelden voor het Train de Trainer traject. Door vijf modules te volgen leren de trainers in spé alles over deze naderende wet en ook wordt er veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van training skills: hoe train je collega’s en hoe werk je met groepen? Wanneer het traject succesvol is afgerond kunnen de trainers hun opgedane kennis in de praktijk brengen door eigen collega’s op te leiden tot trainer. Doel hiervan is dat alle medewerkers van omgevingsdiensten in 2022 goed voorbereid aan de slag kunnen met de Omgevingswet op het gebied van milieu.  

Omgevingswet

In 2020 en 2021 bereiden we ons voor op de Omgevingswet die op 1 januari 2022 haar intrede doet. De ODNL Academie biedt verschillende cursussen aan, zoals de basiscursus Omgevingswet mba. Daarnaast ontwikkelen we op dit moment interessante verdiepingscursussen voor verschillende doelgroepen. 

Gaat u de uitdaging aan?

Om de omgevingsdiensten ‘fit’ te maken voor de Omgevingswet zoeken wij enthousiaste trainers in spé die diepgang zoeken in de wereld van de Omgevingswet. Gaat u de uitdaging aan om zichzelf te ontwikkelen en uw kennis met anderen te delen?  

What's in it for me?

 • U krijgt de kans om uw training skills te ontwikkelen
 • U doet ervaring op in het trainen van collega’s en het werken met groepen
 • U doet kennis en inzichten op, op het gebied van de Omgevingswet
 • U verbreedt uw netwerk (nieuwe contacten met andere collega’s, afdelingen of omgevingsdiensten)
 • En u krijgt waardering van cursisten en de organisatie

Voorwaarden

 • U volgt het opleidingsprogramma van de duur van 6 dagen didactiek Train de Trainer
 • U conformeert zich voor minimaal 1,5 jaar aan deze docentenpoule
 • Als trainer geeft u minimaal 5 keer een training aan groepen
 • Als u specialist bent kunt u deelnemen in de klankbordgroep
 • Al het lesmateriaal blijft eigendom van de ODNL Academie
 • De ODNL Academie organiseert de training en inzetbaarheid voor u
 • U bent dé Ambassadeur voor dit project

 

 

Interesse? Meld u aan via onze site

Of stuur een e-mail


Of bel voor meer informatie met Ramon Blok (06 – 555 44 555).
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!