EmailTwitterLinkedIn

Volg de Train de Trainer reeks online en op eigen tempo

Op 2 november is de nieuwe reeks van het Train de Trainer traject van start gegaan. De ODNL Academie heeft het traject volledig digitaal ingericht: alle modules worden vanaf nu online gegeven. Ook wordt er gewerkt met een flexibele planning. Dit houdt in dat de deelnemers zelf de snelheid van hun traject bepalen.

Eigen tempo

Het bepalen van een eigen tempo creëert ruimte voor de deelnemers, aldus projectleider Ramon Blok: “We kunnen niet in ieders agenda kijken en hebben daarom besloten om de planning en het tempo bij de deelnemers zelf neer te leggen. Per module bieden we een aantal mogelijke data en tijdstippen aan. Je kunt in één maand het volledige traject doorlopen, maar het is ook mogelijk om het rustiger aan te doen. Het is maar net wat voor de deelnemer uitkomt. Belangrijk hierin is wel dat alle modules in de juiste volgorde worden afgelegd; eerst module 1, dan module 2 etc.

Kick-off heeft plaatsgevonden

Op woensdag 28 oktober (11.00 – 12.00 uur) organiseerde de ODNL Academie een online kick-off waarin meer informatie werd gedeeld over het nieuwe online traject en de aanmeldmogelijkheden. Ook werden de docenten tijdens dit startmoment voorgesteld. 

Aanmelden traject

Hieronder een overzicht van de vijf te volgen modules inclusief de mogelijke data en tijdstippen. Via de bijlage (zie direct onder de titel van dit nieuwsbericht) kun je je aanmelden voor de verschillende modules. Vul het formulier in en mail dit naar opleidingen@ofgv.nl.

Modules

Module 1Van oud naar nieuw
Module 2Begrip MbA en Omgevingsplan
Module 3Systematiek Bal en Instrumenten
Module 4.1Vergunningen. Meldingen en Overgangsrecht theorie
Module 4.2Vergunningen. Meldingen en Overgangsrecht praktijkgericht
Module 5.1Toezicht en Handhaving theorie
Module 5.2Toezicht en Handhaving praktijkgericht


Het traject

Medewerkers van omgevingsdiensten die diepgang zoeken in de wereld van de Omgevingswet en deze informatie ook graag willen verspreiden binnen de eigen omgevingsdienst, kunnen zich aanmelden voor het Train de Trainer traject. Door vijf modules te volgen leren de trainers in spé alles over deze naderende wet en ook wordt er veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van training skills: hoe train je collega’s en hoe werk je met groepen? Wanneer het traject succesvol is afgerond kunnen de trainers hun opgedane kennis in de praktijk brengen door eigen collega’s op te leiden tot trainer. Doel hiervan is dat alle medewerkers van omgevingsdiensten in 2022 goed voorbereid aan de slag kunnen met de Omgevingswet op het gebied van milieu.