EmailTwitterLinkedIn

Terugblik Summerschool

Op 24 en 25 augustus vond de Summerschool van de ODNL Academie plaats. Het was een overweldigend succes! Ruim 500 handhavers, toezichthouders, vergunningverleners en (beleids)adviseurs volgden deze dagen diverse interessant online webinars. “Dit soort concrete samenwerkingen is precies wat we nodig hebben als omgevingsdiensten”, aldus één van de deelnemers. En weer een ander gaf aan dat de organisatie een ‘dikke pluim’ verdiend.

Breed aanbod
Van tevoren is goed nagedacht over het aanbod. Om zo veel mogelijk mensen aan te spreken, is voor een zo breed mogelijk aanbod gekozen. Men kon kiezen uit de onderwerpen ‘ Administratief toezicht op afstand (asbest)’, ‘REACH/CLP introductie bevoegd gezag Wabo’, ‘PFAS en het 3e tijdelijk handelingskader 2020’, ‘Bruidsschatten Omgevingswet’ en ‘Basisbeginselen Geluid en de Omgevingswet’. Ook voor het Train de Trainer traject van de ODNL Academie was een webinar samengesteld waarin een duidelijk beeld werd gegeven van de inhoud en aanpak van dit bijzondere traject.  

Goed verlopen
Het was de eerste keer dat vanuit de ODNL Academie een online Summerschool werd georganiseerd. In verband met de coronamaatregelen gebeurde dit volledig digitaal. En dat is goed bevallen! “Van tevoren is heel duidelijk gecommuniceerd hoe de webinar zou verlopen en wat wij als deelnemers moesten doen om ruis te voorkomen”, vertelt een enthousiaste deelnemer. “Dat zat ‘m soms in de kleine dingen: bijvoorbeeld je eigen microfoon uitzetten. Ook de begeleiding tijdens de webinar verliep soepel, ik heb dat als zeer prettig ervaren.”  

Netwerkdag Bruidsschatten
Eén van de vijf webinars was die over de bruidsschat waarin uitgebreid besproken werd hoe een omgevingsdienst de bruidsschat kan doorgronden en toepassen. Hoe pak je dit als omgevingsdienst aan? Tijdens de webinar vertelden verschillende bruidsschatspecialisten van uiteenlopende omgevingsdiensten hun verhaal. “Het bleek een zeer populaire webinar”, vertelt Marion Bentlage, één van de organisators van de Summerschool. “De webinar zat in de kortste keren helemaal vol. Naar aanleiding van dit succes hebben we besloten op 9 november een online netwerkdag te organiseren over bruidsschatten. Meer informatie volgt, maar geïnteresseerden kunnen de datum alvast noteren in de agenda!”

Kans gemist? 
Volg dan één van de vele 
cursussen en opleidingen waar bovengenoemde onderwerpen eveneens in terugkomen. Via deze weg wil de organisatie alle deelnemers en docenten bedanken voor hun interesse en enthousiasme. Wellicht tot volgend jaar!