EmailTwitterLinkedIn

Summerschool

Op maandag 24 augustus en dinsdag 25 augustus organiseert de ODNL Academie haar Summerschool. Onder andere handhavers, toezichthouders, vergunningverleners en (beleids)adviseurs kunnen deze dagen verschillende interessante webinars volgen. Geheel kosteloos! Op deze pagina vindt u een overzicht van de verschillende beschikbare webinars.

Aanvullende vragen? Mail naar opleidingen@ofgv.nl.

Train de Trainer Omgevingswet voor omgevingsdiensten (maandag 24 augustus, 10.30 - 11.30 uur)
Doelgroep: alle medewerkers van omgevingsdiensten

Deze webinar geeft een duidelijk en volledig beeld van het Train de Trainer traject. Wat is het? Waarom is hiervoor gekozen? Hoe wordt het georganiseerd? Het lesprogramma van het traject wordt besproken en ook komen verschillende praktijkvoorbeelden aan bod. 

>> Lees hier meer informatie

Administratief toezicht op afstand: Asbest (dinsdag 25 augustus, 09.00 - 10.00 uur)
Doelgroep: toezichthouders en handhavers met interesse in het vakgebied van keten- en administratief toezicht

In deze webinar wordt een onderzoek naar de afvalstroom asbest bij een afvalstoffen op- en overslagstation besproken. Doel hiervan is dat de deelnemers uiteindelijk zelf o.b.v. meldgegevens risico-indicatoren kunnen identificeren en onderzoeksvragen leren formuleren.

>> Lees hier meer informatie 

REACH/CLP introductie bevoegd gezag Wabo (dinsdag 25 augustus, 15.30 - 16.30 uur) - VOL - 
Doelgroep: toezichthouders, vergunningverleners en specialisten type C bedrijven met chemische stoffen

Ontdek de raakvlakken tussen de Nederlandse milieuwetgeving (Wabo) en de Europese chemicaliënwetgeving (REACH & CLP)! De webinar behandelt de exacte betekenis van REACH en ook wordt inzicht gegeven in relevante CLP pictogrammen en H-zinnen. 

>> Lees hier meer informatie

PFAS en het 3e tijdelijk handelingskader 2020 (maandag 24 augustus, 15.30 - 16.30 uur) - nog enkele plaatsen beschikbaar - 
Doelgroep: adviseurs en toezichthouders bodem bij omgevingsdiensten en beleidsadviseurs bij gemeenten

Welke stofgroep plofte er vorig jaar vanuit het niets op de mat? Juist ja, PFAS! Deze webinar bespreekt de ontwikkelingen en huidige stand van zaken. Ook wordt aandacht besteed aan de inhoud en achtergrond van het nieuwe, tijdelijke handelingskader PFAS. 

>> Lees hier meer informatie

Bruidsschatten Omgevingswet (maandag 24 augustus, 09.00 - 10.00 uur) - VOL - 

Doelgroep: iedereen die in de praktijk bezig is (of gaat) met het bewerken en gebruiken van de bruidsschat milieu, bouw en bodem
Hoe kan een omgevingsdienst de bruidsschat toepassen en doorgronden? Hoe pakken andere collega's van omgevingsdiensten dit thema aan? Tijdens deze webinar vertellen verschillende bruidsschatspecialisten van verschillende omgevingsdiensten hun verhaal.


Basisbeginselen Geluid en de Omgevingswet (dinsdag 25 augustus, 10.30 - 11.30 uur) - VOL - 
Doelgroep: geluid en andere milieuadviseurs binnen de omgevingsdiensten en gemeenten

Deze webinar behandelt de basisbegrippen van geluid in het kader van de Omgevingswet. Deelnemers hebben na het volgen van deze webinar meer kennis over de werking van het gehoor, het begrip 'decibel' en het effect van geluidshinder op de gezondheid.

>> Lees hier meer informatie