EmailTwitterLinkedIn

Na de zomer: start basiscursus geluid

In september start de nieuwe reeks van de basiscursus geluid. In deze cursus worden de basisbeginselen van het thema geluid toegelicht. Hoe werkt ‘horen’ in het menselijk brein, wat zijn de verschillen tussen dB(A)’s en dB(C)’s en hoe ga je met geluidvoorschriften in milieuvergunningen om? Docent Erik Roelofsen legt in deze cursus haarfijn uit wat geluid precies is. “Ook behandel ik geluidmetingen- en berekeningen en kijken we samen naar mogelijke geluidmaatregelen”, vult hij aan. Tevens zit in de basiscursus ook wel het e.e.a. over de toekomstige Omgevingswet.

De basiscursus geluid is geschikt voor milieuadviseurs, beginnende geluidspecialisten, beleidsmedewerkers, vergunningverleners en handhavers milieu die betrokken zijn bij vergunningverlening, handhaving en toezicht van omgevingsvergunningen en meldingen.

Inhoud

Voor de basiscursus geluid is geen specifieke werkervaring vereist. “Je kunt hierbij aansluiten wanneer je simpelweg meer algemene kennis wilt opdoen over het thema geluid”, licht Erik toe. “Tijdens de cursus wordt vooral veel achtergrondinformatie gedeeld, maar gaan we her en der ook wel meer de diepte in. Zo besteden we bijvoorbeeld aandacht aan geluid in bestemmingsplannen en ook aan de eisen die in het Bouwbesluit gesteld worden.”

Verdiepingscursus

“Weet je al veel over het thema geluid, maar wil je je hier in specialiseren, dan raad ik de verdiepingscursus aan”, adviseert Erik. Deze cursus stemt Erik van tevoren ook altijd af op de behoeften van de cursisten, zodat zij maximaal profiteren van de informatiedeling. Meer over deze cursus op maat kun je lezen in dit nieuwsbericht.

Meer weten over geluid? Aanmelden kan via deze pagina.