EmailTwitterLinkedIn

Grote opkomst voor Netwerkdag Bruidsschat Milieu

Ruim 150 collega’s namen afgelopen maandag 9 november deel aan de online Netwerkdag Bruidsschat Milieu. Een dag georganiseerd voor en door omgevingsdiensten. Met als doel: samen delen van kennis en ervaringen. Na afloop ontvingen we vele enthousiaste reacties. Het was een mooie en geslaagde dag.

Programma

Astrid van der Wijst, juridisch adviseur Omgevingswet, trapte af met een masterclass. Zij ging hierbij in op de inhoud en impact van de bruidsschat milieu. Daarna volgden de deelsessies, verzorgd door verschillende omgevingsdiensten. Zij vertelden de deelnemers over hun gekozen aanpak op het gebied van integratie van de bruidsschat milieu in het gemeentelijk omgevingsplan.

Feedback

Jonathan van Kooten, juridisch medewerker bij OFGV, volgde deelsessie 4 ‘Handreiking bruidsschat in de praktijk’. “Het was een leuke en leerzame ochtend. De sessie via Teams verliep goed. Omgevingsdienst Midden-Holland nam ons mee in hoe zij, en hun partners, zich voorbereiden op de invoering van de bruidsschat en de omzetting daarvan naar de omgevingsplannen. Een mooi startpunt om nog meer de samenwerking op te zoeken en onderling kennis en ervaring uit de wisselen. Bij een vervolg, meld ik mij zeker aan!”

Meer informatie

Wil je meer weten over de Bruidsschat Milieu? De ODNL Academie biedt verschillende cursussen aan, zoals de cursus Omgevingswet en het opleidingstraject Train de Trainer.